همایش ملی «کتب علوم اسلامی و انسانی دانشگاهی و مرجعیت علمی» برگزار شد.
«سمت» همایش ملی «کتب علوم اسلامی و انسانی دانشگاهی و مرجعیت علمی» را برگزار کرد

به گزارش روابط عمومی «سمت»، در این همایش یک روزه که به صورت مجازی برگزار شد، صاحبان مقالات به ارائه دستاوردهای علمی خود پرداختند. دبیر همایش، دکتر عبدالله عابدینی، در بیانیه پایانی این رویداد علمی، اهداف اصلی همایش را ترسیم کرد و گفت: «توجه به نقش کتاب درسی بهعنوان عنصر مولد و تجلی مرجعیت علمی»، «توسعه ادبیات مرجعیت علمی با تأکید بر کتب دانشگاهی در علوم انسانی و اسلامی» و «ترسیم رابطه میان کتاب درسی دانشگاهی و مرجعیت علمی» اهداف اصلی این همایش بود.
دکتر عابدینی با استناد به سخنرانیها و مقالات واصلشده به دبیرخانه همایش، نُه محور کلیدی را بهعنوان جمعبندی مباحث مطرح کرد. نخستین محور، تعریف مرجعیت علمی بهعنوان جایگاه نهاد علم در جامعه با نقشآفرینی اندیشمندان، دانشگاهیان و سیاستگذاران در جهت حل مسائل کشور و ارتقای جایگاه تمدنی علم بود.
از دیگر محورهای مطرحشده میتوان به «توسعه آموزش زبان فارسی در عرصه بینالمللی از رهگذر دیپلماسی علمی»، «ضرورت توجه دولت به منزلت و چالشهای دانشمندان»، «حمایت از پژوهشهای بنیادین علوم انسانی»، «برگزاری ادواری این همایش»، «تدوین استانداردهای کتاب درسی دانشگاهی در سازمان سمت»، «توجه به ارزشهای بومی در تألیف کتاب درسی»، «ایجاد اتاق فکر مرجعیت علمی» و «ارتقای سواد عمومی برای تقویت مرجعیت علمی» اشاره کرد.
چکیده مقالات ارائهشده در همایش برای استفاده علاقهمندان، پژوهشگران و استادان دانشگاه، هماکنون در پایگاه اطلاعرسانی سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی (سمت) اینجا در دسترس قرار گرفته است. برگزارکنندگان همایش ابراز امیدواری کردند که این رویداد آغازی برای گفتمانی مؤثر پیرامون کتاب درسی و نقش آن در مرجعیت علمی کشور باشد.
نظر شما :